Kuntoutus alkaa.

Loukkaantuminen ja leikkaus. Molemmista on nyt selvitty, joten ”Road to recovery” voi alkaa. Juna on kääntynyt ja kaikki tästä eteenpäin on vain positiivista paranemista, niin ainakin ajattelen. Tapahtui se sitten ilman takapakkeja tai ei, kuntoon tullaan ja kehoa kuunnellaan.

Tiesin, että edessä tulee olemaan paljon työtä jalan eteen. Maltilla ja järjellä on kuitenkin suuri vaikutus lopulliseen tulokseen. Urheilijalla kun on tapana ”todistella” vähintään itsellensä pystyvänsä kaikkeen ja ettei mikään pysty pysäyttämään.
Voin myös kertoa, että tämä urakka tulee kasvattamaan ja opettamaan minulle kärsivällisyyttä.

Liikkeille lähteminen ja harjoittelu alkoi 08.07.2014, 2 Päivää leikkauksesta.  Eikä tuo liikkuminen hääppöiseltä näyttänyt. Mutta liikkeillä olo tuntui sitäkin paremmalta. Pelkästään jo jalanpohjan hipominen maata tuntui huikealta operaation jälkeen ja nosti omia fiiliksiäni.

Leikkauksen jälkeen sain sairaalasta mukaani perusharjoituslappusen, jossa oli perusharjoitteita: jalan nostoja, jalan venyttämistä, koukistuksen ja ojennuksen hakemisia. Näitä tein siihen saakka kunnes pääsin  Fysioterapeuttini vastaanotolle jolloin homma starttaisi kunnolla.

Alkuvaiheessa kaikki tuntui kiristävän jalkaa: polvessa olevat niitit ja takareiden kireys, eturistiside kun oli korjattu takareiden siirteestä. Leikkauksen jälkeisinä päivinä totuttelin keppeihin ja niiden kanssa ”kävelyyn”, pyrin myös aktivoimaan jalkaa nostoilla: jalkasuorana sohvan reunalla ja venyttämään jalkaa. Odotin kovasti fysioterapeutille menoa, päässäni jyskytti vain ajatus etten halua tehdä väärin asoita. Käynnin jälkeen minulla olisi itelläni enemmän ymmärrystä ja tietoa omasta tilanteestani, joten tiedän mitä voin tehdä ja missä rajoissa.

Nokka kohti Ruoholahden Diacoria hymyssä suin.

Kuntoutuksestani vastaa Kemed Sportin Jarno Keskinen, joka toimii Fysioterapeuttina myös Ruoholahden Diacorissa. Odotin tapaamista ja työt aloitettiinkin saman tien. Alkutilanne ei ollut hääppöinen, jalka kun ei liikkunut juuri mihinkään suuntaan. Ensimmäisellä tapaamisella kateltiin mikä on lähtötilanne, kuinka paljon asteita jalasta saadaan irti ja millaiset ovat kiputilat, sekä tuntemuksien läpikäynti. Startti oli rauhallinen ja jalalle annettiin lämmittelyt, sekä totuteltiin liikkutteluun. Ennen varsinaisten ojennusten ja koukistusten mittailua, jalkaa painettiin avustaen koukkuun ja painettiin myös ojennuksessa polvitaivetta kiinni tutkimuspöytään. Lämmittelyä polvelle ja asteiden mittailua, sekä perus kuminauha treeniä kävimme läpi jolla voisin aloittaa omatoimisen harjoittelun.  Kävimme myös läpi mitä polvessani oli oikein meneillään. Suurin hidaste kuntoutumisessani on juuri tämä mikrofraktuura ja revennyt sivuside jotka tekevät harjoitteista kivuliaampia, nämä myös vaikuttavat alussa kuntoumiseni etenemiseen.

Ensimmäinen Fysiokäynti videona.

Ensimmäisen käynti kerran jälkeen olin aivan puhki, niin henkisesti kuin fyysisestikkin. Kuuntelin ohjeita ja annoin kaikkeni vastaanotolla. Polvi ja tervejalka olivat mielessäni #1, joten hammasta purren halusin tehdä enemmän ja enemmän, sekä pystyä parempaan. Ensimmäisellä käyntikerralla kaikki liikuttelu tuntui rehellisesti sanottuna ikävältä, mutta jostain se oli aloitettava ja jalko olisi saatava liikkumaan. Kaikki mikä videolla näkyy särki ja tuntui pahalta. ”Kivun rajoissa” oli tarkoitus mennä. Omalla kohdallani kipukynnys tuli tosiaan nopeasti vastaan, mutta päätin olla vain hiljaa ja tehdä enemmän ja enemmän. Kyllä ekalla kerralla sai purra hammasta. Vastaanotolta päästyäni olin aivan puhki, väsynyt mutta silti onnellinen. Kyllä kaikki se työnmäärä on sen arvoista.

From ashes to glory. -Niko

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s