3Kk Leikkauksesta.

Taitoliikuntakeskus. Tänään täällä huomenna jossain muualla.

Taitoliikuntakeskus. Tänään täällä huomenna jossain muualla.

Hei!

Nyt on kulunut noin 3kk leikkauksesta. Missä tällä hetkellä mennään? Jos kiteyttäisin tämän hetkisen tilanteen näin: alussa oli leikkaus ja sen tuomat kivut/ongelmat, sen jälkeen alkoi kuntoutus ja jalan jumppaaminen, joka toi lisää uusia kiputiloja. Nyt kuntoutusta jo about 3kk tehneenä tuntuu, että pahimman kipuaallon ja jäykkyyden yli on päästy. Jalka ei kuitenkaan vielä aivan mene suoraksi ilman runnomista, mutta koukkuun polven saa todella hyvin, syväkyykkykin siis onnistuu.

Parin viime viikon aikan olen saanut sisällytettyä jalkatreenit viikottaiseen ohjelmaani, toki vielä ei paljon malmia kolistella vaan haetaan tuntumaa ja totuttelen jalkaan. Nyt kun pahimmat alku kankeudet ja kivut ovat poissa, niin uudeksi ongelmaksi on muodostunut jalkaan uudelleen luottaminen. Päivittäinen kävely, jalan liikkeet, kyykyt ja treenaukset. Kuinka opin luottamaan jalkaan?

Vamma on luonut aivoihin tilan, jossa alitajuntaisesti varon leikattua jalkaani. En tietenkään enään niin pahasti kuin kolme kuukautta sitten, mutta joitain pieniä asioita tulee sillon tällöin ja niistäkin on opeteltava eroon, koska syynä varomiselle ei ole enään kipu, vaan luottamuksen puute.

Hierontaa

Tällä viikolla ohjelmassa on ollut kevyempi viikko salitreenien osalta. Treenit eivät vähenny, mutta intensiteettiä olen keventänyt. Tällä viikolla oli myös oiken kunnollinen itsensä huoltamisviikko luvassa.

Minulle oli tiistaiksi järjestetty jalkahieronta Helsingin Hieronta-Akatemiasta, suurkiitos järjestäjälle ja Helsingin Hieronta-Akatemialle siitä! Odotinkin innolla miten tämä vaikuttaisi leikattuun jalkaani. Kokemus oli itselleni silmät avaava. Päivän aikana ja kahden viikon tauko fysioterapiasta, olin huomannut että polvi oli jäykistynyt tänä aikana jumppailuista huolimatta. Luvassa oli 75min hieronta jossa käyttiin läpi molemmat jalat. Kaveri, joka jalkani hieroi otti hienosti huomioon vammani ja kyseli, että kaikki on ok. Käskinkin häntä kertomaan samalla havaintoja jalastani samlla kun hän hieroo. Hieronnan yhteydessä havaittua: ”leikattu jalka on menettänyt selvästi lihasmassaa ja lihakset surkastuneet verrattuna terveeseen jalkaan. Jalkojen ulkosivut todella kireät jotka aihettavat jalkaterän väärää asentoa, kammeten niitä ulospäin joka jo itsessään altistaa polvivammoille.” Tätä kaikkea kuunnellessa tämän 3kk aikana, olen oppinut kiinnittämään huomiota yksityiskohtiin. Terveys on tärkeintä, se muodostuu pienistä asioista joita ei välttämättä edes tule mieleen. Toisaalta, me elämme 24/7 omassa kropassamme joten ei ihme, että jotain voi siis jäädä huomaamatta. Siksi tämänlaiset hoidot ja tutkimukset olisivat hyvä jättää ammattilaiselle ja käydä niissä. He löytävät poikkeavat kohdat ja kertovat niistä.

Hieronnan jälkeen  fiilis oli mahtava! Jalat tuntuivat todella raikkailta ja hieronta auttoi myös leikatun polven tukkoisuuteen, jalkani suoristui helpommin ja liikkuvuus parani. Mielestäni hieronta kannattaa vaikka olisi joku paikka leikattu ja mietityttäisi, että tekeekö kipeetä ja voiko mennä. Itse koin kaiken tämän hyvin positiivisesti.

KemedSport ja Taitoliikuntaa.

Kemed Sport - Kuntoutus ja Suorituskyky.

Kemed Sport – Kuntoutus ja Suorituskyky. www.kemed.fi

 

Tätä kirjoituistani kirjoittaessa on Torstai 09.10.2014 ja voin kertoa, että WAU minkä fiiliksen tämänpäiväinen Fysioterapia sai aikaiseksi.

Noin 2 viikkoa oli taukoa ohjatuista Fysiokäynneistä ja kotijumpalla huomasi, että polvi alkoikin jäykistyä. Onneksi torstainen 09.10.2014 fysiokäynti muutti kaiken, fiiliksen ja treenin kulun.

Jo aikaisemmin mainitsinkin, että minun kuntoutuksestani vastaa KemedSportin Jarno Keskinen, joka on tehnyt loistavaa työtä.
Olimme siis kuntouttamassa minua Taitoliikuntakeskuksessa. Ei kovin moneen kuntoutukseen kuullu tälläinen tietääkseni. Harmikseni minulla ei ollut kameraa mukana, jotta oisin voinut ottaa videokuvaa kuntoutuksesta, mutta pyrin taltioimaan seuraavan käynnin jotta tulisi parempi kuva siitä mitä tällä polvella jo tehdään.

Taitoliikuntakeskuksessa on huikeat puittee kuntoutukselle ja yleisesti ottaen treenaamiselle. Keskuksen ”tatami” jolla treenasimme paljain jaloin oli pehmeä ja joustava, joka oli hyvin anteeksi antava polvelle.

Ohjelmaan sisältyi tälläkertaa: lämmittelyt, kävelyn zekkaus, kevyttä hölkkää tatamilla, jalan koordinaatio harjoitteet, koko vartalon aktivointi ja koordinaatio harjoitteet, keskivartalon voimantuotto ja aktivointi, kuperkeikat (katsottiin kuinka nousen sieltä ylös), Sekä loppuun kevennyksenä telinevoimistelua.

Olin aivan intoa täynnä päästessäni tälläiseen paikkaan treenaamaan ja vihdoinkin tekemään asioita, hölkkääminen ja muutenki laajemmin tekeminen ja liikkuminen tuntuivat niin hienolta. Tästä jäi vain hyvä maku suuhun Kiitos! Ensi viikolla jatkuu ja pyrin silloin kuvaamaan toimintaa.

Tältä näytti tämä viikko ja viikonloppuna Lahteen, Nordic Fitness Expoon! Mut löytää Sports Nutritionin ständiltä myös.

-From ashes to glory.

-From ashes to glory.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s